Raclette resepti Herkkujuustola

Villiyrttijuustoinen raclette

 

Milloin viimeksi olet kerännyt perheen tai ystävät Raclette-grillin äärelle? Raclette on erityisesti Sveitsissä ja rajamaa Ranskassa suosittu herkku, jota voi valmistaa joko avotulella tai erillisessä siihen tarkoitetussa grillissä. Pieni sähkökäyttöinen grilli on kätevä nostaa ruokapöytään. Voit varata grillattavaksi erilaisia kasviksia, hedelmiä, lihaa, kanaa tai vaikka kalaa, ihan mitä mielesi tekee. Kypsät perunat, pikkukurkut ja hillosipulit sopivat erityisen hyvin sulatetun juuston seuraksi. Grillin alaosassa lämpenevät juustot, joihin voit grillattuja aineksia dippailla. Herkkujuustolan Willi Wili on upean makuinen juusto racletteen. Ainesuhteet ovat suuntaa antavia ja riippuvat ruokailijoiden iästä ja nälästä.  Varaa juustoa noin 150-250 grammaa per henkilö.

Kokeile!

4 annosta

n. 600-800 g Herkkujuustola Willi Wili villiyrttijuustoa
500 g pariisinperunoita
200 g herkkusieniä
200 g miniterttutomaatteja tai miniluumutomaatteja
1 prk cocktailkurkkuja
1 pieni prk oliiveja
1 pieni prk hillosipuleita
2 pkt pikkumakkaroita
1 pkt kanapekonia tai pekonia
paahtoleipää tai maalaisleipää

 

Leikkaa Willi Wili juustot neliön mallisiksi paloiksi siten, että ne mahtuvat raclette-pannuihin. Laita kulhoihin tarjolle kypsiä pariisinperunoita, lohkottuja tai viipaloituja herkkusieniä, kokonaisia miniterttu- tai miniluumutomaatteja, cocktailikurkkuja, oliiveja, hillosipuleita, pikkumakkaroita ja paloiteltua pekonia.  Jokainen voi grillata aineksia vähän kerrallaan. Sulata juustoa raclette-pannuilla. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma raclettepannu. Dippaile aineksia sulatettuun juustoon. Nauti hyvässä seurassa!

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Aukioloajat:

ma-pe 7-19 (keittiö 10.30-18.30)

La 10-19 (keittiö 11-18.30)

Su 12-18 (keittiö 12-17.30)

Muutokset mahdollisia.

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa