Juustofondue Herkkujuustolan tapaan
Mikä olisi ihanampi tapa viettää iltaa perheen kanssa tai vaikka nautiskella yksinkin, kuin dippaillen hedelmiä ja maalaisleipää juustofondueen. Herkkujuustolan juustoista useampikin sopii tähän tarkoitukseen.
Vilho on vahva kypsytetty juusto ja se on loistava yhdistelmä mietojen raaka-aineiden seurana. Käytä fondueastiaa, mikäli omistat sellaisen. Herkkujuustolan juustoja löydät varmimmin K-ryhmän kaupoista. Muista, että voit aina pyytää kaupan henkilökuntaa tilaamaan juustoja, mikäli niitä ei löydy suoraan valikoimista.
Juustofondue
- 2 dl valkoviiniä tai omenasiideriä
- 350-400 g Herkkujuustola Vilho Vahva kypsytetty juusto
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- Lisäksi:
- 1 dl oliiveja
- 1-2 päärynää
- 250 g rypäleitä
- 2 kiwi-hedelmää
- 1 maalaisleipä
Aloita lisäkkeiden paloittelulla. Laita oliivit kulhoon ja paloittele päärynä. Huuhtele rypäleet ja kuori ja leikkaa kiwi-hedelmät paloiksi. Leikkaa maalaisleipä suupaloiksi. Laita ainekset tarjoiluvadille.
Käytä fonduen valmistukseen mieluiten vesihaudekattilaa, mikäli käytössäsi on sellainen. Laita alempaan kattilaan vettä ja ylempään kattilaan valkoviini tai omenasiideri. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon paloiteltu juusto. Sekoita usein, kunnes juusto sulaa. Purista kulhoon sitruunan mehua. Lisää vesi ja maissitärkkelys, sekoita. Lisää neste ohuena nauhana sekoittaen juustoseokseen ja kuumenna. Laita juustofondue tarjolle fondueastiaan, jonka alle saat pienen kynttilän. Voit tarjota juuston myös astiasta, jota on mahdollista välillä lämmittää hetki liedellä tai mikroaaltouunissa.
Nauti dippailusta hyvässä seurassa.
Vinkki!
Kokeile fonduessa SavuHilma -juustoa, mikäli pidät miedommasta juustosta.
Yhteystiedot
Juustotuvan aukioloajat:
ma-pe 7-19
la 10-21
su 12-18
Kurvosentie 3 38420 Sastamala
050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi
050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi