Gschwellti

Hatsapuri

Oletko jo maistanut hatsapuria? Tämä ihastuttava juustoinen leipä on tuttu ennen kaikkea Georgiasta, mutta sen alkuperästä on myös kiistelty. Kokeile hatsapuria kotimaisen Herkkujuustolan ihastuttavasta SavuHilmasta. Upea savunmakuinen juusto antaa tuhdin juustoiselle leivälle upean maun.

Hatsapuri

4 leipää

1 prk kermaviiliä tai jogurttia

3 kananmunaa

1 tl suolaa

8-9 dl vehnäjauhoja

Täyte:

600 g Herkkujuustola SavuHilma

3 kananmunaa

Voiteluun:

1 kananmuna

 

Viimeistelyyn:

25 g sulatettua voita

Laita kulhoon kermaviili tai jogurtti.

Sekoita joukkoon kananmunat, suola ja vehnäjauhot.

Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Jätä lepäämään jääkaappiin kolmeksi tunniksi tai yön yli.

Ota taikina huoneenlämpöön ja valmista täyte.

Raasta Herkkujuustolan SavuHilma ja sekoita raasteen joukkoon kananmunat.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhotetulla työtasolla noin 20-25 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi.

Jaa täyte ympyröille ja laita siten, että reunoille jää muutama senttimetri vapaata tilaa.

Nostele reunoilta taikina keskelle nyytiksi ja purista nyytti kiinni.

Kaulitse kevyesti tasaisemmaksi ja käännä ympäri leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sauma alaspäin.

Yhdelle uunipellille mahtuu neljä hatsapuria.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä.

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Aukioloajat:

ma-pe 7-19 (keittiö 10.30-18.30)

La 10-19 (keittiö 11-18.30)

Su 12-18 (keittiö 12-17.30)

Muutokset mahdollisia.

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa